mina, minu ja meie

reede, 26. veebruar 2016

KOKKAMINE // TRADITSIOONILINE NAPOLEONI KOOK

24. veebruar on meie peres väga eriline päev, nimelt on see Freddy sünnipäev! Härra Ferdinand on jõudnud soliidsesse ikka, sest nüüd on ta vanus juba kahekohaline. Mõnele võib see tunduda küll naljakas, aga meie peres on koer pea sama tähtis kui inimene - tehakse kooki ja kingitakse mõni kingitus, mis pakub rõõmu (umbes viieks sekundiks, sest lammutamise rõõm, on see kõige suurem rõõm!). 


Terve "fotosessiooni" näitas Freddy oma taksi-iseloomu ehk kilkas tervest kõrist. Ühelt poolt saan temast väga hästi aru, katsu ise poseerida hakkliha ja konsevi ees, teisalt on vaja ikka kõikidele selgeks teha, et korteris numbr kaks on koeral sünnipäev. Suure karjumise pärast näeb ta iga pildi peal välja nagu üks õige ja ülbe taks olema peab (nali). 

Paar aastat järjest olen hoidnud kindlat traditsiooni - valmistada ISE Napoleoni kook otsast lõpuni. Teha ise nii taigen kui ka keedukreem. Retsepti sain siit. Pane tähele - antud kogused on suure koogi omad (umbes 20le inimesele), mina tegin poole väiksemate kogustega. 

Kes pole varem keedukreemi teinud, siis kõige tähtsam on teha seda aeglaselt ning kuumutades, mitte keetes! Minu vanaema õpetas alati, et tükki ei tohi minna ning valmis on siis, kui lõpus tuleb kaks mulksu. 

Nagu ma enne mainisin, siis Napoleon valmis Vabariigi aastapäeva puhul. Kaunistusena kasutasin kuivatatud rukkilille õisi. Alguses kartsin, et need ei sobi värvide poolest kokku, aga lõpptulemusele andsid väga efektse mulje! 



Retsepis pole kirjas, et kihtide ja kreemidega vaheldumisi võib panna moosi. Soovitan kasutada hapukat moosi, sest kreem on niigi magus. Mina kasutasin pohla-õunamoosi, mida ema kodust kaasa pakkis. 


Valmistage kindlasti endale nädalavahetuseks üks mõnus kook!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Copyright © 2014 mina, minu ja meie

Distributed By Blogger Templates | Designed By Darmowe dodatki na blogi